Bezglutenowe browni z orzechami
Dziś proponuję bezglutenową wersję klasycznego amerykańskiego przysmaku do kawy.
Przelej masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam keksówki 11×25 cm.
Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w 175°C.
Przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy ciasto nie jest surowe.
Po wystygnięciu ciasto można udekorować polewą czekoladową.
Smacznego!
Składniki:
- 4 jajka
- 120g cukru
- 120g gorzkiej czekolady
- 50g mielonych orzechów
- szczypta soli
Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Żółtka i cukier ubij, połącz z rozpuszczoną czekoladą.
W osobnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli.
Ubite białka dodawaj partiami do masy czekoladowej, delikatnie mieszaj.
Na końcu dodaj do masy mielone orzechy.
Przelej masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam keksówki 11×25 cm.
Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w 175°C.
Przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy ciasto nie jest surowe.
Po wystygnięciu ciasto można udekorować polewą czekoladową.
Smacznego!